Üzlet: 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 77.       Telefon/Fax: 06/22/336-564


AKCIÓS AJÁNLATAINK

 

Kerti magok

 

Kedves Kertészek, Kertbarátok! -  Minőségi vetőmagok már 100 Ft -tól
 

Az egészséges táplálkozás, önellátás, valamint a vegyszermentes környezetkímélő termesztés lehetősége. Az utóbbi időben előtérbe került az élelmiszerekben, zöldségekben jelen lévő vegyszermaradványok egészségkárosító hatása. Számos élelmiszeripari botrány is felborzolta a kedélyeket. A növények génkezelésével kapcsolatos aggodalmak is bekerültek a köztudatba. Mindezek elkerülhetőek, ha saját magunk termeljük meg a zöldségféléket.

A kertészkedés kedvező lélektani hatásai. "Bú nélküli fej a kertben nő" tartja a török közmondás. A kertészkedés lehetővé teszi, hogy a hétköznapi dolgainkról és gondjainkról megfeledkezzünk. A természetközelség, a kötetlenség és a kertészek közösségi élete mind pozitív lelki hatást kiváltó körülmények.

Magyarországon a hobbi tasakos vetőmagot is forgalmazó cégek közül a legjobb minőségű, legszélesebb a termékválasztékú  Rédei Kertimag Zrt. és a ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. termékeit forgalmazzuk.

 

Réde, Lesalja major a Bakonyalja és a Kisalföld határán terül el. A II. Világháború előtt az Eszterházy család birtokához tartozott. Gróf Eszterházy Pál - aki mezőgazdasági szakember is volt - már 1923-ban létesített a rédei uradalmában egy növénynemesítő telepet, amely jelentős nemesítői sikereket ért el. Az államosítás után a telephelyet a Vetőmag Vállalat vette át és vetőmag tisztító telepként üzemeltette, később pedig átszervezte a magyarországi lakossági vetőmag ellátás egyik fő bázisává.

A Rédei Kertimag Zrt a rendszerváltás utáni időszakban, 1993-ban alakult. A társaság a korábbi tevékenységi kört már természetesen a versenygazdaság viszonyai között folytatta. A vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú és az alkalmazottak egyben a cég tulajdonosai is.

 

A ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. hivatalos jogelődje 1943 tavaszán alakult Kecskeméten. A cél az volt, hogy a kertészet fejlesztésére szaporítóanyag-előállító, nemesítő kísérleti állomást hozzanak létre.

Az intézet az utóbbi 62 év alatt több átszervezésen ment át, melyek során különböző intézeteket és kutatási témákat csatoltak hozzánk, illetve választottak le. Jelenleg a kecskeméti központ mellett Budatétényben és Újmajorban van telephelyük. 2003-ban indult és 2005 júniusában fejeződött be Kecskeméten az elmúlt időszak legnagyobb beruházása, az új vetőmagtisztító és - csávázó üzem létesítése jelentős raktárkapacitással.

 
 

Rédei Kertimag Zrt.

 
Nantes 2 - Korai- és másodvetésre alkalmas kiváló Nanti szelekció. Répája hengeres, tompa végű, szép sötétnarancs színű, egységes. Főként friss fogyasztásra alkalmas. Később vetve tárolásra is alkalmas.   Gloria F1 - Erőteljes növekedésű, középkorai (85 napos) érésű hibrid. A fej gömbölyű, jól zárt, kékeszöld színű, 2,5-4 kg átlagsúlyú, torzsája rövid, Felrepedésre nem hajlamos. Korai szabadföldi termesztésre ajánlott.   Fertődi ezüstfehér - Igen korai, őszi vetésre is alkalmas fajta. Hagymája 40-50g átlagtömegű, nagyon lapos ellipszis, héja fehér. Elsősorban zöld- és főzőhagymának ajánlott.   Makói bronz - Egyéves termesztésű, hosszú tenyészidejű, nagy termőképességű fajta. A hagyma gömb alakú, külső héjszíne bronz-barna, húsa tömött, fehér, enyhén csípős ízű. Friss fogyasztásra, tárolásra ajánlott.   Hanácka - Késői jól tárolható fajta. Gyökere közepesen hosszú, kúp alakú, felszíne krémszínű, húsa fehér ízletes. Rozsdásodásra és tárolási betegségekkel szemben ellenálló.  
 

Minőségi vetőmagok!

 
Május királya - Korai fajta szabadföldi termesztésre, őszi és tavaszi fólia alatti hajtatásra is alkalmas. Középnagy, tömött, jól záródó fejet képez. Levelei hullámosak, szabálytalan hólyagokkal, sárgás világoszöldek.   Golda F1 - Középkorai szuperédes holland hibrid. Csövei vastagok, enyhén hegyesedők, szép alakú, kiváló minőségű szemekkel.   Crimson sweet - Késői, nagy hozamú, szabadföldi fajta. Termése gömbölyű, kb. 8-10 kg átlagsúlyú. Héja világoszöld alapon sötétzöld csíkozott, húsa lédús, roppanó, rózsaszín, édes ízű. Toleráns a fuzárium és cladosporium-2 rasszával szemben.   Delfter Markt - Középkorai érésű, tenyészideje az ültetéstől a szedésig 70-90 nap. Tömör, középnagy (1-1,5 kg), csontfehér rózsát fejleszt, melyet a levelek közepesen takarnak.   Kecskeméti livmé - Késői, erős növekedésű, kevert virágú berakóuborka. Apró tüskés, keseredésmentes terméseit főleg az oldalhajtásokon hozza. Szabadföldi termesztésre, fő- és másodvetésre ajánlott fajta.   Cherokee - 45-50 cm magas, szára lilás, közép-zöld színű, nagy levelű bokorbab.Virágzás idő 40-45 nap, virágok lila színűek, a lomb szint alatt képződnek.
                     
 

ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt.

                     
         
                     
         
                     
 

Vásárolhat vetnivalót számos helyen, de az általunk forgalmazott kerti magok a  bizonyosan kikelnek!

 

A  honlapunkon szerepelő fotók és információk csak ízelítőt adnak választékunkból. Térjen be hozzánk, sokkal szélesebb palettából, válogathat kedvére való kiváló minőségű kerti mag kínálatunkból!

 
 

Minőségi vetőmagok!

 

Növényvédő szerek

 

Magyarországon közel nyolcszáz engedélyköteles növényvédőszer van forgalomban. Ezek használata szakértelmet és rendkívüli gondosságot igényel. Forgalmazásukat törvény szabályozza. A különböző forgalmi kategóriákba sorolt szerek nagyobb hányadához csak megfelelő képesítés birtokában lehet hozzájutni. Az általunk kínál szerek a szabadforgalmú növényvédő szerek közé tartoznak.

 
 

Mindig a kártevő típusának megfelelő növényvédő szert válasszunk és alkalmazzunk. Ezért pontosan kell tudnunk, hogy növényeinket milyen típusú kártevő támadta meg, mert rovarok ellen csak rovarölő szerrel, a gombabetegségek esetében pedig gombaölő szerrel védekezhetünk.

 
 

Kínálatunkban minden olyan szer megtalálható amelyre megelőzés, kártevő, vagy növénybetegség esetén szüksége lehet egy kiskertben.

Bízzon szakértelmünkben, mi is gazdálkodunk otthon!

Mi csak azt ajánljuk Önnek ami nekünk is bevált!

 
 

Termékeink olykor észrevétlenül veszik körül Önt. Miért is foglalkozna a csavarokkal?

Mi megtesszük Ön helyett.

 

Kezdőlap     Cégünkről     Munkatársaink    Termékeink    Bio-fabrikett   Tippek, praktikák    Ajánlatkérés     Kapcsolat